За да използвате този уебсайт е нужно да инсталирате Flash Player 8.

Ателие на модата и уюта" в Дом "Дъга"

Трудът не само краси човека, но и му доставя много удволетворение и чувство за отговорност. За младежите израстнали в домове за деца неизбежно настъпва момента, когато се изправят пред въпроса "Ще успея ли сам да се грижа за себе си след като напусна дома?". Един млад човек, за да води успешен самостоятелен живот има нужда от много умения и положителни качества, за това ние сме си поставили за цел да работим за добрата подготовката на момичетата и момчетата, които живеят в Дом "Дъга" в Добрич. Програмата на Центъра за социална рехабилитация и интеграция е една голяма стъпка в реализирането на тази ни цел, а практиката е значителна част от процеса на подготовка за самостоятелен живот.

Това е причината да обявим кампания за набиране на средства за обзавеждането на "Ателие на модата и уюта" в Дом "Дъга", където момичетата и момчетата ще имат възможност да се учат на шивашки умения. Целта ни е да предложим една възможност за интересно и полезно прекарване на свободното време, като се надяваме, че в това си занимание някои от младежите ще открият своята бъдеща професия.

Събраните средства ще бъдат използвани за закупуването на две шивашки машини, четири работни маси, ютия с гладачна маса, платове, конци, както и за ремонт на помещението в дома. Ремонта включва закупуване на балатум за под от 53 кв.м., боядисване на стени и дограма, подмяна на осветлението.

След края на кампанията на сайтa ще бъде публикуван подробен отчет за събраните и изразходвани средства.

За край на кампанията е обявен 10.02.2008 г.

До 15.01.2008 г. са събрани 711.90 лева.

КАМПАНИЯТА ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА ОБЗАВЕЖДАНЕ НА "АТЕЛИЕ НА МОДАТА И УЮТА" В ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ ЗА ДЕЦА ПРИКЛЮЧИ!

Както обещахме поместваме отчета за разходваното дарение:

Дарение общо: 791,00 лв.

Административни разходи 10%: 79,10 лв.

Дарение за разпределение: 711,90 лв.

Разпределение на изразходените средства:

Шевни машини "Сингер": /2 броя/: 538,00 лв.

Бюра за шевните машини /2 бр./:136,00 лв.

Ютия: 23,90 лв.

Маса за гладене:16,99 лв.

Всичко: 714,89 лв.

Благодарим на включилите се!

Албена Бонева - Председател на УС


Последни новини

26-04-2017

На 26 април 2017 г. в интерактивната зала на Регионална библиотека „Дора Габе” се проведе заключителна среща по проект „Библиотеката - посредник в образователната интеграция на деца от ромската общност”, който се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България.

20-04-2017

Добровoлци към Фондация "Ръка за помощ" инициираха кампания в подкрепа на Общински приют за безстопанствени животни в Добрич.

18-01-2017

На 17 януари 2017 г. се проведе първия Форум на Фондация Америка за България / www.us4bg.org /. На събитието присъстваха повече от 600 гости и партньори.