За да използвате този уебсайт е нужно да инсталирате Flash Player 8.

Дар от сърце

Преди повече от 2000 години Исус Христос дойде на земята, за да подари живот и надежда на всеки от нас. Оттогава Рождество Христово се е превърнало във време за празнуване и семейна топлота. Повечето хора поне за малко забравят житейските грижи и подаряват своето време на близките и приятелите си. А други прекарват празника в очакване, че може би този път ще се случи нещо специално в живота им и ще усетят, че на Рождество наистина се случват чудеса.

Част от възпитаниците на Дом за деца „Дъга” в Добрич посещават ежедневно Център за социална рехабилитация и интеграция за деца, финансиран и управляван от Фондация “Ръка за помощ”. Там, в заниманията по арт терапия, децата с голямо желание и старание изработиха картички, които решихме да бъдат отпечатани и разпространявани сред училища, детски градини и институции в град Добрич.

Събраните средства, от продажбата на картичките, ще бъдат използвани за ремонт и обзавеждане на една дневна зала в Дом за деца “Дъга” на площ от 55 кв.м., както и за подпомагане работата на Център за социална рехабилитация и интеграция за деца.

Нарекохме тази кампания “Дар от сърце”, защото всеки един жест, който правим от сърце, ни кара да чувстваме удовлетворение, че сме направили нещо стойностно, пък дори и съвсем мъничко, за някой, който би се зарадвал.

Кампанията се реализира с подкрепата на Община град Добрич в лицето на г-жа Иванка Шопова - Началник Отдел “Здравеопазване и социални дейности”. За отпечатването на картичките изказваме своята изключителна благодарност на фирма ФолиАрт ООД, град Добрич.

Всеки един от нас би могъл да допринесе поне мъничко за внасянето на уют и топлота в живота на децата от Дом “Дъга”!

Ако желаете да се включите в нашата кампания, дарявайки сумата от 1,50 лв. срещу една новогодишна картичка, моля свържете се с нас на телефон: 0899 208 287 или 0898706961 или на e-mail:[email protected]

След приключване на кампанията ще бъде публикуван отчет за изразходването на събраните средства.

КАМПАНИЯТА “ДАР ОТ СЪРЦЕ” ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА ОБЗАВЕЖДАНЕ НА ЗАЛА ЗА ИГРИ В ДОМ ЗА ДЕЦА ЛИЦА ЛИШЕНИ ОТ РОПДИТЕЛСКА ГРИЖА В ГРАД ДОБРИЧ ПРИКЛЮЧИ!

Както обещахме поместваме отчета за разходваното дарение:

Дарение общо: 1880,00 лв.

Административни разходи 10%: лв. 188,00 лв

Дарение за разпределение: 1 692,00 лв.

Разпределение на изразходените средства:

Поставяне на вратопрозорец от алуминиева дограма: 520,00 лв.

Разходи за ремонт: труд – 100 лв; материали – 220,99 лв.

Вътрешни врати за спални помещения – 3 бр.: 465 лв.

Мебели: 360 лв.

Перде: 35,64 лв.

Играчки: 90,50 лв.

Всичко: 1692,13 лв.

Благодарим на включилите се!


Последни новини

26-04-2017

На 26 април 2017 г. в интерактивната зала на Регионална библиотека „Дора Габе” се проведе заключителна среща по проект „Библиотеката - посредник в образователната интеграция на деца от ромската общност”, който се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България.

20-04-2017

Добровoлци към Фондация "Ръка за помощ" инициираха кампания в подкрепа на Общински приют за безстопанствени животни в Добрич.

18-01-2017

На 17 януари 2017 г. се проведе първия Форум на Фондация Америка за България / www.us4bg.org /. На събитието присъстваха повече от 600 гости и партньори.