За да използвате този уебсайт е нужно да инсталирате Flash Player 8.

За да има утре

“За да има утре” е програма, която фондация “Ръка за помощ” стартира в подкрепа на самотни майки, живеещи на територията на град Добрич. Тази програма има начало, но не би трябвало да има край, защото ако днес я стартираме заради няколкото майки, с които работим, то уверени сме утре хората, на които ще помагаме ще бъдат повече. Желанието ни е тази програма да се разшири и да обхване възможно повече жени, които живеят в бедност – материална и духовна и които се нуждаят не само да бъдат финансово подкрепени, но имат нужда да повярват в собствените си сили и възможности и да знаят, че не са сами.

Защо избрахме да започнем работа с тази група жени? Оказва се, те ежедневно изпитват тежестта на самотата да отглеждат сами своите деца в едно общество, което поради предразсъдъци ги заклеймява и отхвърля. Някои от тези майки се борят ежедневно с глада и мизерията, но са решени да не изоставят своите деца в институция, където ще прехвърлят отговорността за тях върху държавата и ще ги лишат от майчина любов.

Фондация “Ръка за помощ” вече включи първите самотни майки в програмата, на които оказва на този етап финансова подкрепа. Повечето от тях живеят при лоши условия и с доста оскъдни средства, които са крайно недостатъчни, за да покриват разходите си.

Нарекохме тази програма “За да има и утре”, защото искаме заедно с вас да внесем надежда и радост в живота на хора, за които “утре” носи въпроса “Какво ме очаква оттук нататък?”. Бихме искали това “утре” да бъде изпълнено с радостно очакване от първата крачка или думичка на детето, а не да носи тягостното бреме на неплатените сметки или празнотата в душата, нахлула с отхвърлянето.

Всеки от нас може да даде своята малка “лепта”, защото не трябва да забравяме, че заедно можем да направим много за някой, който е изгубил надежда. Заедно можем да подадем ръка за помощ и да откажем ролята на бездушни наблюдатели, нека не живеем сами за себе си, но да намерим сили, време и средства да се погрижим за нуждаещите се!

Банковата сметка, по която бихте могли да превеждате средства в подкрепа на програмата е:

“Юробанк И Еф Джи България” АД – клон Добрич

Фондация “Ръка за помощ”

BIC: BPBIBGSF

Номер на сметка в BGN:

BG11BPBI79381057839501


Последни новини

26-04-2017

На 26 април 2017 г. в интерактивната зала на Регионална библиотека „Дора Габе” се проведе заключителна среща по проект „Библиотеката - посредник в образователната интеграция на деца от ромската общност”, който се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България.

20-04-2017

Добровoлци към Фондация "Ръка за помощ" инициираха кампания в подкрепа на Общински приют за безстопанствени животни в Добрич.

18-01-2017

На 17 януари 2017 г. се проведе първия Форум на Фондация Америка за България / www.us4bg.org /. На събитието присъстваха повече от 600 гости и партньори.