За да използвате този уебсайт е нужно да инсталирате Flash Player 8.

Архив новини

фев 27, 2014

Активно доброволчество


В края на миналата година Фондация "Ръка за помощ" спечели проект "Обединени за децата и семейството", който се финансира от Фондация Лале и Фондация Оук. Проектът стратира от началото на новата година и ще се изпълнява в партньорство с Национална мрежа на здравните медиатори - клон Добрич.

В част от проектните дейности участват над 20 доброволци към фондацията. В средата на месец февруари младежите преминаха еднодневно обучение за доброволчество и работа в екип, водено от координатора на Център за работа с доброволци към организацията. Отскоро те започнаха работа с деца от IV клас на две училища в Добрич - ОУ "Христо Смирненски"  и ОУ "Никола Й. Вапцаров". По време на срещите доброволците реализират Менторска програма с децата от двете училища. Целта е да се стимулира тяхното личностно и социално развитие. Заниманията се провеждат всяка седмица в съответното училище.Последни новини

26-04-2017

На 26 април 2017 г. в интерактивната зала на Регионална библиотека „Дора Габе” се проведе заключителна среща по проект „Библиотеката - посредник в образователната интеграция на деца от ромската общност”, който се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България.

20-04-2017

Добровoлци към Фондация "Ръка за помощ" инициираха кампания в подкрепа на Общински приют за безстопанствени животни в Добрич.

18-01-2017

На 17 януари 2017 г. се проведе първия Форум на Фондация Америка за България / www.us4bg.org /. На събитието присъстваха повече от 600 гости и партньори.