За да използвате този уебсайт е нужно да инсталирате Flash Player 8.

Архив новини

ное 7, 2015

Стартираха интерактивни сесии сред ученици


В началото на месец ноември стартираха интерактивни сесии на тема "Превенция на насилието" сред учениците от 5 клас на СОУ "Димитър Талев" и СОУ "Св. Климент Охридски". На по-късен етап сесиите ще бъдат представени пред осмокласниците от двете училища.Сесиите се водят от доброволци на Фондация "Ръка за помощ", които са обучени и имат опит в работата с деца от различни училища. Целта на сесиите е да се понижи нивото на агресия в училищата, като децата бъдат стимулирани да изразяват чувства и емоции по начин, който не вреди на околните. Дейността се изпълнява в рамките на проект "Свят без насилие", който се осъществява с подкрепата на Фондация "Работилница за граждански инициативи" по Програма "Дъга" 2015-2017, с финансовата подкрепа на Фондация "Велукс". Целта на проета е да бъде съзададен модел на детско и младежко участие в двете училища, като в процеса ще се включат деца, родители, учители, доброволци към организцията, медии и граждани.

/снимки/


Последни новини

26-04-2017

На 26 април 2017 г. в интерактивната зала на Регионална библиотека „Дора Габе” се проведе заключителна среща по проект „Библиотеката - посредник в образователната интеграция на деца от ромската общност”, който се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България.

20-04-2017

Добровoлци към Фондация "Ръка за помощ" инициираха кампания в подкрепа на Общински приют за безстопанствени животни в Добрич.

18-01-2017

На 17 януари 2017 г. се проведе първия Форум на Фондация Америка за България / www.us4bg.org /. На събитието присъстваха повече от 600 гости и партньори.