За да използвате този уебсайт е нужно да инсталирате Flash Player 8.

Архив новини

дек 17, 2015

Заключителна конференция


На 16 декември в парк хотел Изида се състоя заключителна конференция по проект "Заедно за бъдещето на децата ни!", който бе финансиран от Програма за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.

Проектът стратира през октомври 2014 година и бе насочен към деца със специални потребности от Добрич, с цел подобряване качеството на техния живот и възможностите за социално включване чрез овластяване на техните родители.

По време на конференцията Албена Бонева - председател на УС на фондацията представи постигнатите резултати. Впечатления от своята пряка работа с децата споделиха двамата специлисти - Нина Ангелова и Теменужка Славова, а психологът Калина Димитрова  говори за срещите с техните родители. В проекта участваха и доброволци към фондацията, които имаха възможност да споделят своите впечатления. Звезделина Атанасова и Андреас Андреас от Карин дом, Варна, както и Павлета Димитрова - логопед и Росица Митева - психолог от СОУ "Димитър Талев" презентираха свои успешни практики от работата си с деца със специални потребности.  В края на събитието се състоя дискусия относно интеграцията на деца със специални потребности в детските градини и училищата.

Гости на събитието бяха представители на Община град Добрич, Областна администрация Добрич, Регионална дирекция социално подпомагане, Дирекция "Социално подпомагане", представители на училища, детски градини, фондация Лумос, различни социялни услуги в Добрич.

/снимки/


Последни новини

26-04-2017

На 26 април 2017 г. в интерактивната зала на Регионална библиотека „Дора Габе” се проведе заключителна среща по проект „Библиотеката - посредник в образователната интеграция на деца от ромската общност”, който се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България.

20-04-2017

Добровoлци към Фондация "Ръка за помощ" инициираха кампания в подкрепа на Общински приют за безстопанствени животни в Добрич.

18-01-2017

На 17 януари 2017 г. се проведе първия Форум на Фондация Америка за България / www.us4bg.org /. На събитието присъстваха повече от 600 гости и партньори.