За да използвате този уебсайт е нужно да инсталирате Flash Player 8.

Кампании

Струва си всеки от нас да се замисли за стойността на един човешки живот! Струва си да спрем за миг и да благодарим за възможността да върнем нечия изгубена надежда! Вероятно всички в своето ежедневие подминаваме хора, ровещи по кофите за боклук, в търсене на ежедневната си прехрана.

Фондация "Ръка за помощ" стартира кампания "Повече от подслон", която е насочена в подкрепа на хора, останали без покрив, като по неофициални данни бездомните хора в Добрич са близо 60.

Организацията се грижи за бездомни хора в Добрич от 2012 година, когато стартира кампания "Ежедневен хляб" за изхранване на 20 души. През същата година екипът ни пое ангажимент по настаняването, лечението и издръжката на един от тези хора, като в резултат настъпи пълна трансформация в живота му. Това ни доведе през 2013 година до разкриването на Център за временно настаняване на бездомни мъже в Добрич с капацитет 6 души.

Мисията на Центъра е да дава възможност за промяна на бездомните хора в Добрич, като им предоставя помощ, уважение, подкрепа и ги насърчава да вярват, че са способни да заживеят нов живот.

Милосърдието не е празнична активност, а начин на живот. Има хиляди нужди по света, но всеки от нас може да бъде отговор поне на една от тях!

Център за временно настаняване се финансира изцяло от доброволни дарения. Можете да изразите вашата съпричастност към тази дейност на Фондацията и да ни подкрепите финансово.

Банковата сметка на Центъра е:

"Юробанк И Еф Джи България" АД - клон Добрич

Фондация "Ръка за помощ"

BIC: BPBIBGSF

Номер на сметка в BGN: BG54BPBI79381057839503


Приключили кампании

Последни новини

26-04-2017

На 26 април 2017 г. в интерактивната зала на Регионална библиотека „Дора Габе” се проведе заключителна среща по проект „Библиотеката - посредник в образователната интеграция на деца от ромската общност”, който се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България.

20-04-2017

Добровoлци към Фондация "Ръка за помощ" инициираха кампания в подкрепа на Общински приют за безстопанствени животни в Добрич.

18-01-2017

На 17 януари 2017 г. се проведе първия Форум на Фондация Америка за България / www.us4bg.org /. На събитието присъстваха повече от 600 гости и партньори.