За да използвате този уебсайт е нужно да инсталирате Flash Player 8.

Библиотеката - активен помощник в усвояването на български език и образователна интеграция на деца от ромската общност

Проектът се финансира от Фондация "Глобални библиотеки - България" в изпълнение на Договор РД11-00-115/24.06.2016 г. с Министерство на културата. В проекта фондация "Ръка за помощ" партнира на водещата институция Регионална библиотека "Дора Габе", гр. Добрич. Основна цел на проекта е да се формират основни образователни и социални компетенции на 30 деца на възраст 4-6 години от ромски произход, които ползват услугите на Фондация "Ръка за помощ". Предвидените дейности ще подпомогнат както ограмотяването на децата, така и повишаване на мотивацията на родителите за оказване на активна подкрепа в развитието на децата. Проектът ще се реализира в Работа с деца на Регионална библиотека, като част от предвидените дейности са: "Прочети ми приказка", "Ранно музикално възпитание", "Работилница за въображение", "Традицията повелява" и др.

Срок на изпълнение на проекта: м.септември 2016 - м.април 2017

Галерия


Последни новини

26-04-2017

На 26 април 2017 г. в интерактивната зала на Регионална библиотека „Дора Габе” се проведе заключителна среща по проект „Библиотеката - посредник в образователната интеграция на деца от ромската общност”, който се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България.

20-04-2017

Добровoлци към Фондация "Ръка за помощ" инициираха кампания в подкрепа на Общински приют за безстопанствени животни в Добрич.

18-01-2017

На 17 януари 2017 г. се проведе първия Форум на Фондация Америка за България / www.us4bg.org /. На събитието присъстваха повече от 600 гости и партньори.